Om AEB

AEB startades av Håkan Lodin och Anders Nyström för c:a 35 år sedan.
Den 12 december 1988 lämnade de Gatu och väg AB och startade entreprenad bolag i egen regi. Håkan och Anders ville driva ett lokalt företag själva som skulle ta uppdrag i närområdet till Ludvika.

De var inte ensamma: 15-20 andra som hade jobbat på Gatu och väg AB följde med dem. Många av de som följde med är fortfarande kvar på AEB, några av dem har hunnit gå i pension.

I början arbetade man mycket med husgrunder åt privatpersoner i samarbete med småhustillverkare. Det utvecklades med tiden till större och mer komplexa anläggningsarbeten åt kommunala och statliga kunder, privata byggföretag och industrier. Och idag har man hela anläggnings konceptet under samma tak.

Håkan Lodin började som grävmaskinist i slutet på 70-talet. Med 38 års erfarenhet av mark- och anläggningsarbete i ryggen är Håkan AEB:s styrelseordförande, marknadsansvarig och koncernens ägare. Och koncernen har cirka 90 anställda.

– Vi har inte haft som mål att hela tiden växa, men det har vi gjort i stort sett varje år. Vårt mål har alltid varit att ha långvariga och stabila affärsrelationer.
Är kunden nöjd är vi nöjda.

Kontakta oss

Skolgatan 24
771 32 LUDVIKA

Växel: 0240-183 00
Fax: 0240-163 40
E-post: info@aeb.se